Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Deser kokosowo-mangowy

przepis:

 .

1 puszka mleka kokosowego (400 ml)

1 puszka mango

3-4 łyżki cukru

3 łyżeczki żelatyny

Żelatynę rozmoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody.

Mleko podgrzać, dodać cukier i rozpuścić  w nim żelatynę.

Mango odsączyć. Odłożyć 3 plastry do dekoracji, a resztę owoców zmiksować.

Odlać pół szklanki mleka, a resztę  rozlać do 3 pucharków i odstawić do lodówki aby stężało.

Pozostałe mleko wymieszać z przecierem z mango. Masę wyłożyć na wierzch deseru, a następnie udekorować je plastrem mango.