Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Flaczki z boczniaków

przepis:

300 g boczniaków

1 marchew

1 pietruszka

kawałek selera

por

0,75 l wywaru warzywnego

2 łyżki oleju

sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, chili, imbir, słodka papryka, gałka muszkatołowa, zielona pietruszka, krokosz barwierski

Boczniaki opłukać, osuszyć i pokroić w paski.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Marchew, pietruszkę i seler obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach.

Por pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim warzywa, a następnie dodać boczniaki.

Do warzyw dolać wywar warzywny, przyprawy  i wszystko razem gotować ok. 20 min.

Flaczki na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki i krokoszem.