Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Szparagi z kurczakiem w sosie kokosowym

przepis:

 .

2 piersi z kurczaka

pół pęczka  (25 dag) zielonych szparagów

1 ząbek czosnku

1 papryczka chili

125 ml mleczka kokosowego

sól, pieprz

zielona kolendra

1 łyżka soku z limonki

 .

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki, posolić i oprószyć pieprzem.

Szparagi umyć, obrać, usunąć końcówki i pokroić na kawałki.

Papryczkę chili umyć, usunąć z niej pestki i pokroić w drobną kostkę.

Czosnek pokroić drobno.

Na patelni rozgrzać olej, lekko przesmażyć na nim czosnek i chili,  następnie dodać  mięso.

Chwilę smażyć, a potem  dodać szparagi, smażyć wszystko ok 5 min.Potem dodać mleczko kokosowe i posiekaną kolendrę,  doprawić solą i sokiem z  limonki.

Gotować do  momentu aż sos zgęstnieje.