Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Deser z melona i jogurtu

przepis:

1 melon Galia

1 łyżka posiekanych orzeszków pistacjowych

1 łyżka orzeszków pinii

1 łyżeczka masła

4 łyżki miodu

1 opakowanie miodu

1 opakowanie (250g) jogurtu greckiego

szczypta cynamonu

1 łyżeczka posiekanej przesmażonej w cukrze skórki pomarańczowej

1 łyżka soku pomarańczowego

Melon umyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić na plastry.

Na patelni rozpuścić masło i 1 łyżkę miodu. Dodać orzeszki i razem przesmażyć.

Jogurt wymieszać z cynamonem, 3 łyżkami miodu, skórką pomarańczową i sokiem pomarańczowym.

Plastry melona ułożyć na talerzu udekorować jogurtem i orzeszkami.