Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Placek drożdżowy z makiem, brzoskwiniami i ciasteczkami Amaretti

przepis:

Na małą blaszkę:

Ciasto drożdżowe (wyciągnięte z zamrażalnika) zrobione według przepisu:

http://figowesmaki.blox.pl/2013/01/Ciasto-drozdzowe-z-masa-marcepanowa.html

Na wierzch ciasta:

0,5  małej puszki masy makowej Helio (ok. 150 g)

3-4 połówki brzoskwiń z puszki

kilkanaście ciasteczek Amaretti

Brzoskwinie pokroić  w plasterki.

Masę makową, plasterki brzoskwiń i ciasteczka ułożyć na cieście.

Ciasto odstawić do wyrośnięcia , a potem piec jak zwykle w dobrze nagrzanym piekarniku ok. pół godziny.