Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Orzechowo-migdałowe naleśnki

przepis:

Sos migdałowo-śmietankowy: 10 dag mielonych migdałów kubeczek kwaśnej, gęstej  śmietany 2-3 łyżki cukru pudru zapach migdałowy 1 łyżeczka skórki cytrynowej Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ilość cukru można  dostosować do swoich upodobań.  . Ciasto naleśnikowe: 10 dag mąki 5 dag mielonych orzechów laskowych 300 ml mleka szczypta soli 2 jajka  tłuszcz do smażenia dżem brzoskwiniowy  . Do mleka dodać  jajka, mąkę,  szczyptę soli, mielone orzechy. Ciasto dobrze rozmieszać, lub zmiksować. Ostawić na pół godziny. Na rozgrzanym tłuszczu piec cienkie  naleśniki. Gotowe naleśniki posmarować dżemem, zwinąć w ruloniki i polać sosem  migdałowo-śmietankowym.  .