Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Focaccia z pomidorkami i fetą

przepis:

 .

25 dag mąki

2,5 dag  świeżych drożdży

150 ml ciepłej wody

1/2  łyżeczki soli

1/2 łyżeczki cukru

2 łyżki oliwy

pomidorki koktajlowe

płatki papryki suszonej

ser typu feta

czarnuszka

sól morska

Zarobić ciasto drożdżowe. Dodać do niego płatki  suszonej papryki.

Uformować placek, ułożyć na nim plasterki pomidorów i kawałki fety.

Posypać solą i czarnuszką.

Odstawić do wyrośnięcia, a następnie piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 30 min.