Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Szparagi z awokado

przepis:

 .

0, 5 kg zielonych szparagów

1 awokado

3 pomidory

sok z cytryny

1 łyżeczka pasty curry

sól

Szparagi umyć, obrać , usunąć twarde końcówki, pokroić na 3 cm kawałki.

Pomidory sparzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę.

Awokado przepołowić, obrać, usunąć pestkę i  skropić sokiem z cytryny.

Na patelni rozgrzać oliwę, dusić na niej szparagi.

Kiedy będą  prawie miękkie dodać awokado i pomidory. Dusić chwilę razem , dodać pastę curry, sól do smaku.