Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Krokiety z pietruszką i serem pleśniowym

przepis:

6 cienkich naleśników

2 pietruszki

100 g sera pleśniowego niebieskiego Lazur

sól, pieprz

0,5 łyżeczki rozmarynu

konfitura z żurawiny

olej

 

Pietruszkę obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie.

Po ostudzeniu pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Ser pokroić drobno.

Pietruszkę wymieszać z serem i rozmarynem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je i obsmażyć na oleju z obu stron.


Gotowe krokieciki  przybrać konfiturą z żurawiny