Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola z wołowiną

przepis:

30 dag wołowiny

20 dag fasolki Jaś

puszka pomidorów Pelati

cebula

2 ząbki czosnku

sól, pieprz, majeranek, listek laurowy

1 łyżka mąki  ziemniaczanej do zagęszczenia

Dzień wcześniej fasolę opłukać, namoczyć w letniej  wodzie.

Następnego dnia ugotować w wodzie, w której się moczyła.

Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić  w kostkę usmażyć na rozgrzanym oleju.

Cebulę  i czosnek pokroić drobno, zeszklić na oleju, dodać do mięsa.

Mięso podlać wodą lub bulionem,  dodać listek laurowy, sól, pieprz i dusić do miękkości.

Kiedy mięso będzie już  miękkie dodać fasolkę,  pomidory, doprawić, solą , pieprzem, majerankiem.

Fasolę zagęścić mąką.