Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka z pieczarkami i serem Camembert

przepis:

Pieczarki, opłukać, obrać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulkę pokrojoną w kostkę,  wrzucić pieczarki.

Udusić je , posolić   i popieprzyć do smaku. Można dodać rozduszony ząbek czosnku.

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, ściąć  tak aby były płaskie, a następnie rozbić. Posolić , popieprzyć.

Uduszone pieczarki pokroić, dodać do nich ser Camembert pokrojony w kostkę i posiekaną pietruszkę.

Farsz nałożyć na kotlety, złożyć je na pół (jak kieszonkę) spiąć szpilkami.  Gotowe kotlety najpierw moczymy w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.