Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pęczak ze szpinakiem

przepis:

1 szklanka pęczaku ugotowanego z dodatkiem kurkumy

100 g szpinaku baby

0,5 szklanki mleka kokosowego

1 cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz, chili

0,5 łyżeczki ziaren kuminu

1 łyżka soku z cytryny

olej

Cebulę i czosnek posiekać.

Na patelni rozgrzać olej, dodać do niego kumin, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodać szpinak i smażyć go mieszając.

Do szpinaku dodać mleko kokosowe i pęczak. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny.