Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka ze szparagów i szynki serrano

przepis:

 .

25 dag zielonych szparagów

kilka plasterków szynki serrano

pomidor

pól ogórka

listki bazylii

Sos:

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

posiekane listki bazylii

Szparagi obrać, gotować  w osolonej wodzie przez 5 min.Następnie zblanszować  je i pokroić na  kawałki.

Pomidor pokroić na ósemki.

Liście bazylii pokroić.

Ogórek pokroić w  krążki.

Warzywa wymieszać, ułożyć  wraz z plastrami szynki na talerzu, polać sosem.