Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola z bakłażanem

przepis:

200 g fasoli Jaś

1 mały bakłażan

1 cebula

1 ząbek czosnku

olej

sól, pieprz

1 łyżeczka suszonego cząbru

1 łyżka przecieru pomidorowego

Fasolę opłukać, namoczyć na noc w wodzie.

Następnego dnia, odlać wodę, w której moczyła się fasola. Dolać nową i ugotować w niej fasolę.

Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju.

Czosnek przecisnąć przez praskę.

Bakłażan i cebulę dodać do fasoli.

Gotować razem, aż bakłażan będzie miękki.  Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem   i cząbrem.