Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z łososiem i szparagami

przepis:

2 dzwonki łososia

25 dag  szparagów

2-3 ziemniaki

1 marchew

pół pora

koperek

sól, pieprz

2 liście laurowe, ziele angielskie

śmietanka

0,75 l bulionu warzywnego

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.

Szparagi obrać, umyć pokroić na centymetrowe kawałki.

Marchew obrać , umyć, pokroić na cienkie plasterki.

Białą część pora  umyć, pokroić w plasterki.

Bulion zagotować, dodać do niego liście laurowe,  ziele angielskie, pieprz i warzywa.

Po 10 min dodać łososia.

Kiedy warzywa będą miękkie, zupę doprawić solą, pieprzem oraz dodać śmietankę i koperek.

Łososia wyjąć i podzielić na kawałki. Ułożyć na talerzach i zalać zupą.