Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Krem z awokado i ziemniaków

przepis:

1 awokado 2 ziemniaki pól cebuli sól, pieprz kilka listków bazylii 0,5 l bulionu sok z cytryny olej Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić także w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Na oleju zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, chwilę razem dusić, a potem dodać awokado. Dolać bulion , doprawić solą, pieprzem, dodać listki bazylii i gotować razem ok. 20  min. Część  kostek ziemniaków i awokado odłożyć, resztę zupy zmiksować na krem. Jeśli zupa jest za gęsta rozcieńczyć ją bulionem. Na talerzach  zupę udekorować kostkami ziemniaków i awokado oraz plasterkami chili.