Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa ziemniaczano-cukiniowa z pulpecikami

przepis:

 .

1 mała cukinia

1 ząbek czosnku

1 cebula

3 ziemniaki

1 l bulionu warzywnego

2 gałązki natki pietruszki

sól, pieprz

1-2 łyżeczek soku z cytryny

8 małych klopsów z mięsa mielonego

 .

Cebulę i czosnek pokroić.

Cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę.

W garnku podgrzać bulion, dodać do niego warzywa i gotować je do miękkości.

Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy.

Część cukinii i ziemniaków wyjąć z zupy. Resztę dokładnie zmiksować.

Doprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny.

Na talerzu do zupy dodać warzywa i klopsy.