Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z awokado i ogórka

przepis:

1 świeży ogórek

1 awokado

1 ząbek czosnku

zielony koperek

1 czerwona cebula

1 łyżeczka soli

3 łyżki octu winnego

1 łyżka oleju

2 łyżeczki cukru

sok z cytryny

Ogórek obrać, oplukać, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić w plasterki.

Cebulę pokroić w półkrążki.

Czosnek wycisnąć przez praskę.

Koperek posiekać.

Ogórek, cebulę, koperek, czosnek, cukier, sól  wymieszać. Odstawić do lodówki na pół godziny.

Z awokado usunąć pestkę, obrać , pokroić, skropić sokiem z cytryny.

Awokado wymieszać z  ogórkiem , dodać ocet winny i olej.