Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wegańska fasolówka z urad dal

przepis:

2 ziemniaki

1 szklanka  urad dal

0,5 l wody

sól, pieprz

liść laurowy, ziele angielskie

słodka papryka wedzona, majeranek

olej

0,5 cebuli

biała częśc pora

1 pieturszka

1 marchew

kawałek selera korzeniowego

1 łyżka oleju

 

Urud dal opłukać i namoczyć na noc w wodzie.

Marchew, seler, pietruszkię i ziemniaki obrać i opłukać.

Ziemniaki pokroić w kostkę, a resztę warzyw pokroić na mniejsze kawałki.

Fasolkę zalać swieżą wodą i  gotować.

Cebulę pokroić w kostkę i  przesmażyć na oleju.

Kiedy fasolka będzie już prawie miękka dodać warzywa i ziemniaki oraz sól, pieprz, ziele angielskie , liść laurowy i gotować aż warzywa będą miękkie.

Na koniec do zupy dodać cebulę, paprykę wędzoną i majeranek.