Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti Primavera

przepis:

30 dag  zielonych  białych szparagów

15 dag marchwi

pół pęczka  młodej zielonej cebulki

łyżka masła

1 łyżka oleju słonecznikowego

mała puszka groszku zielonego

sól, pieprz, natka pietruszki

Makaron ugotować al dente.

Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe końcówki, pokroić na kawałki.

Marchewkę obrać i pokroić w paseczki.

Zieloną cebulkę pokroić.

Masło i olej rozgrzać na patelni. Wrzucić szparagi, marchewkę i cebulkę przesmażać  10 min ciągle mieszając.  Do warzyw dodać groszek, posolić, popieprzyć i dusić je   jeszcze około 5 min.

Dodać  posiekaną natkę pietruszki.  Warzywa wyłożyć na makaron i posypać świeżo  utartym parmezanem.

Ja niestety nie zdobyłam parmezanu :)