Spaghetti Primavera
zobacz również
przepis:
30 dag zielonych białych szparagów
15 dag marchwi
pół pęczka młodej zielonej cebulki
łyżka masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
mała puszka groszku zielonego
sól, pieprz, natka pietruszki
Makaron ugotować al dente.
Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe końcówki, pokroić na kawałki.
Marchewkę obrać i pokroić w paseczki.
Zieloną cebulkę pokroić.
Masło i olej rozgrzać na patelni. Wrzucić szparagi, marchewkę i cebulkę przesmażać 10 min ciągle mieszając. Do warzyw dodać groszek, posolić, popieprzyć i dusić je jeszcze około 5 min.
Dodać posiekaną natkę pietruszki. Warzywa wyłożyć na makaron i posypać świeżo utartym parmezanem.
Ja niestety nie zdobyłam parmezanu :)
