Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z zielonego groszku z tortellini

przepis:

 .

1 marchewka

1 szklanka zielonego mrożonego groszku

1 szalotka

0,5 l bulionu warzywnego

tortellini z ricottą i szpinakiem

olej

śmietana do zabielenia zupy

sól, pieprz

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki.

Szalotkę pokroić w kostkę.

Rozgrzać olej, zeszklić na nim szalotkę , dodać marchew i groszek. Chwilę razem dusić, a następnie dolać bulion.

Kiedy warzywa są miękkie, odłożyć po łyżce groszku i marchwi do dekoracji, a resztę  zupy zmiksować.  Dosolić i dodać pieprz do smaku.

Zupę zabielić śmietaną,  na talerzach dodać krążki marchwi , groszek i ugotowane pierożki