Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Boczniaki smażone w cieście naleśnikowym

przepis:

200 g boczniaków
1 jajko
100 ml mleka
5-6 łyżek mąki pszennej
1 łyżeczka tymianku
sól
pieprz
olej do smażenia grzybów

Grzyby opłukać, odciąć ogonki, osuszyć, a nastepnie oprószyć solą i pieprzem.
Jajko ubić z mlekiem, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, tak aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.
Do ciasta dodać sól, pieprz i tymianek.
Na patelni rozgrzać olej.
Grzyby moczyć z cieśnie naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.