Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti z mięsem mielonym i podgrzybkami

przepis:

20 dag mielonego mięsa wieprzowego

kilka podgrzybków

cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżeczka  suszonego oregano

olej

1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu

makaron spaghetti

Grzyby oczyścić , opłukać i pokroić w plasterki.

Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mięso i smażyć lekko rumieniąc.

Następnie dołożyć pokrojone w pasterki podgrzybki, przesmażyć razem.

Dodać sól, pieprz, oregano. Podlać bulionem lub wodą i dusić 20 min. Sos zagęścić mąką.

Makaron ugotować , polać sosem.