Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kolorowe warzywa

przepis:

 .

2-3 ziemniaki

młoda cukinia

czerwona papryka

kawałek dyni Hokkaido

czerwona cebula

ząbek czosnku

rozmaryn

sól, pieprz

olej

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w ćwiartki.

Paprykę opłukać , usunąć nasiona, pokroić w paski.

Cebulę pokroić w piórka.

Cukinię opłukać , osuszyć, pokroić w plasterki.

Dynie pokroić w większą kostkę.

Na rozgrzany na patelni olej wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić, dodać warzywa , sól, pieprz i rozmaryn i smażyć do miękkości