Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Cebulowo-ziemniaczany Eintopf

przepis:

 .

50 dag cebuli

50 dag ziemniaków

20 dag schabu

1 łyżka suszonego tymianku

2 listki laurowe

sól

pieprz

2 łyżki oleju

3/4 l bulionu

Cebule  obrać, pokroić na połówki, a następnie  w półkrążki.

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, uważając aby nie zbrązowiała.

Ziemniaki, obrać, opłukać i pokroić w ćwiartki.

Schab opłukać, pokroić na kotlety.

Do cebuli dodać bulion, ziemniaki, schab, oraz przyprawy i gotować  ok. 40 min.