Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i porem

przepis:

 .

2 piersi z kurczaka

1 marchewka

1 por (biała część)

20 dag mrożonych liści szpinaku

1 łyżeczka ziaren sezamu

1 ząbek czosnku

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

sól, pieprz

olej

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i  pokroić w paski.

Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.

Sos dodać do mięsa . Odstawić na pół godziny.

Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w słupki.

Por opłukać, pokroić w krążki.

Szpinak rozmrozić.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięso, dodać marchewkę, por i szpinak.

Chwilę  wszystko razem  smażyć, dodać sól i pieprz do smaku.

Posypać ziarnami sezamu.