Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Krem z dyni i gruszki

przepis:

250 ml musu z dyni

2 gruszki

1 ziemniak

biała cześć pora

2 ząbki czosnku

200 ml wody

50 ml mleka kokosowego

sól, pieprz, czarna papryka, kumin, chili

olej

 

Gruszki przekroić w poprzek, wyciąć kilka plasterków i wysuszyć je w piekarniku na chipsy.

Ziemniak i  resztę gruszki obrać, pokroić.

W garnku rozgrzać olej zeszklić na nim pokrojony por i posiekany czosnek, następnie dodać ziemniak i chwilę razem podsmażać.

Do warzyw dolać wodę, dodać gruszki, sól, pieprz i zagotować.

Kiedy warzywa i gruszki będą miękkie zmiksować je, dodać mus z dyni, mleko kokosowe.

Zupę doprawić do smaku przyprawami.

Zupę na talerzu ozdobić chipsami z gruszki i posypać czarną papryką.