Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tagliatelle z fasolką szparagową i papryką

przepis:

makaron tagliatelle

1 czerwona papryka

20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)

1 papryczka chili

1 ząbek czosnku

garść listków bazylii

50 ml mleczka kokosowego

olej

sól

1 łyżka soku z cytryny

Makaron ugotować al dente, odcedzić.

Czosnek obrać, posiekać.

Fasolkę wrzucić do osolonej , wrzącej wody i gotować 8 min. Następnie przelać ją zimną wodą i odcedzić na sicie.

Paprykę opłukać, usunąć nasiona, pokroić w paski.

Chili i bazylię pokroić.

Na rozgrzany na patelni olej wrzucić czosnek i chili. Chwilę razem przesmażać. Następnie dodać paprykę i mleczko kokosowe. Dusić razem. Kiedy papryka zmięknie dodać fasolkę, sól, pieprz, sok z cytryny  do smaku i posiekane listki bazylii.

Warzywa wymieszać z makaronem, podgrzać razem.