Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka z porem i gruszką

przepis:

2 piersi z kurczaka

por

1/4 szklanki bulionu warzywnego

1 gruszka

3 dag błękitnego sera pleśniowego

sól, pieprz

olej do smażenia

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na gorącym oleju.

Por umyć, pokroić w krążki, dodać do kurczaka. Chwilę razem przesmażać, a następnie dodać bulion i dusić 3 min.

Gruszkę opłukać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dusić razem 3 min. Po czym dodać pokrojony ser, sól i pieprz do smaku.