Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Barszcz z fasolką Jaś

przepis:

 .

20 dag fasoli "Jaś" wypłukać, namoczyć na noc w wodzie.

Następnego dnia fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie.

 .

50 dag buraków

włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)

2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz

sól, cukier, kwasek cytrynowy

Warzywa obrać, opłukać, pokroić, zalać wodą, dodać pieprz, ziele angielskie, liść laurowy  i gotować.

Kiedy warzywa zmiękną odcedzić wywar, a następnie doprawić solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.

Fasolkę odcedzić, wyłożyć na talerze i zalać barszczem.