Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Szaszłyczki z piersi kurczaka z rozmarynem

przepis:

 .

2 piersi z kurczaka

2 łyżki octu balsamicznego

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka miodu

2 łyżki oleju

1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu

sól, pieprz

 .

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem.

Z octu, miodu, oleju, posiekanego czosnku i rozmarynu zrobić zalewę.

Zalewą natrzeć mięso i odstawić je na noc do lodówki.

Następnego dnia paski mięsa nabić na patyczki do szaszłyków i upiec na patelni grillowej.