Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Surówka z selera naciowego, mango i jabłka

przepis:

 .

3 łodygi selera naciowego

1/2 jabłka

1/2 mango

sól, pieprz

150 ml jogurtu naturalnego

sok z cytryny

1 łyżka miodu

1 łyżka pestek z dyni

Seler, jabłko umyć, pokroić na cienkie plasterki.

Mango obrać, opłukać, usunąć pestkę i także cienko pokroić.

Jabłko, seler  wymieszać, dodać sól i pieprz.

Sok z cytryny wymieszać z miodem.

Sosem polać pokrojone mango. Odstawić na pół godziny, a następnie wraz z jogurtem dodać do selera i jabłka.

Surówkę posypać pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni.