Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi z mięsem i szpinakiem

przepis:

Proporcje mięsa i szpinaku według uznania i smaku :)

W tym wypadku  1:1..... mniej więcej ;)

Ugotowane mięso wołowe z rosołu  zmielić w maszynce.

Liście mrożonego szpinaku wrzucić do osolonej wrzącej wody i chwilę gotować. Następnie odcisnąć i pokroić.

Zmielone mięso i szpinak dobrze wymieszać ze sobą, dosypać utarty parmezan, dodać  zmiażdżony w prasce ząbek czosnku, sól, pieprz i odrobinę utartej  gałki muszkatołowej.

Masę na farsz dobrze wymieszać i nadziewać nią pierogi.