Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z mango i zielonych szparagów

przepis:

 .

0,5 pęczka zielonych szparagów

1 czerwona cebula

1 mango

1 papryczka chili

sól, pieprz

1 łyżeczka miodu

1 łyżka octu winnego albo soku z cytryny lub limetki

3 łyżki oliwy lub oleju

Szparagi obrać , opłukać i ugotować na parze (5 -7 min).

Ugotowane szparagi ostudzić, pokroić  na kawałki.

Cebulę pokroić  w piórka.

Mango obrać, usunąć pestkę i pokroić na kawałki.

Chili przekroić na pół, usunąć pestki i drobno pokroić.

Z octu, oleju i miodu zrobić sos, dodać sól, pieprz i chili.

Mango, szparagi i cebulę wymieszać, polać sosem.