Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa fenkułowa z łososiem

przepis:

 1 fenkuł

1 marchewka

biała część pora

2 ziemniaki

kawałek selera

1 łyżka przecieru pomidorowego

150 g łososia

sól, pieprz

2 ząbki czosnku

0,5 łyżeczki suszonego tymianku

0,5 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry

2 łyżki oleju

ok. 1 l bulionu warzywnego

 
Warzywa obrać, opukać, pokroić - fenkuł w plastry, por w krążki, seler i ziemniaki w kostkę, marchew w półkrążki.

Czosnek wycisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Na oleju podsmażyć warzywa, dolać bulion, dodać sól, pieprz. Zagotować.

Kiedy warzywa zmiękną dodać kawałki łososia, tymianek i  kolendrę, a na sam koniec przecier pomidorowy.