Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z ciecierzycy, piersi z kurczaka i curry

przepis:

 .

1 pierś z kurczaka

1 czerwona papryka

1 czerwona cebula

1 marchew

15 dag ciecierzycy z puszki

kilka różyczek brokułu

1 łyżka  czerwonej pasty curry

100 ml mleczka kokosowego

olej do smażenia mięsa

sól, pieprz

 .

Paprykę opłukać, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić w paseczki.

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki.

Cebulę pokroić w piórka.

Mięso opłukać, osuszyć,  pokroić  na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, a następnie przesmażyć na  gorącym oleju.

Mięso  zalać wodą (0,5 l) i zagotować.

Na oleju przesmażyć cebulę, paprykę, marchew, brokuły i ciecierzycę.

Warzywa dodać do gotującego się mięsa.

Dolać mleczko kokosowe. Dodać pastę curry i doprawić solą.