Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z farszem z łososia i brokułu

przepis:

6 naleśników
kilka  ugotowanych różyczek brokułu
150 g  ugotowanego na parze łososia
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
masło klarowane

Brokuły drobno pokroić.
Łososia  także  rozdrobnić i wymieszać z brokułami.
Do farszu dodać sól, pieprz, natkę pietruszki i zmiażdżony ząbek czosnku.
Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w chusteczki i opiec z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym.

Sos do naleśników:

200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Jogurt wymieszać z natką pietruszki i  zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Sos doprawić solą i pieprzem.