Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z musztardą i miodem

przepis:

200 g filetu z łososia

1 łyżka miodu

2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy

1 łyżka oleju

sok z cytryny

sól

pieprz

olej do smażenia

 

Miód wymieszać dokładnie z olejem i musztardą.

Z łososia zdjąć skórę, opłukać go, podzielić na dwie części,  osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę polać marynatą z miodu i musztardy i odstawić na pół godziny.

Na patelni rozgrzać olej,  usmażyć na nim rybę. 

Kiedy ryba będzie usmażona z jednej strony odwrócić ją, polać marynatą i smażyć pod przykryciem.