Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pizza z tuńczykiem, szpinakiem i porem

przepis:

 .

Ciasto na pizzę według przepisu:

http://figowesmaki.blox.pl/2013/07/Pizza-z-porem-i-serem-plesniowym.html

 .

Na wierzch pizzy:

1 por (biała część)

pół paczki mrożonych liści szpinaku (ok. 20 dag)

20 dag

1 cebula

puszka tuńczyka we własnym sosie  w kawałkach (185 g)

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

1 łyżka masła

2 łyżki Grana Padano

4 łyżki tartej mozzarelli

 .

Liście szpinaku rozmrozić.

Por i cebule pokroić w krążki, poddusić na rozgrzanym maśle, dodać liście szpinaku.

Chwilę razem smażyć, dodać sól, pieprz, utartą gałkę muszkatołową i rozgnieciony ząbek czosnku.

Szpinak z porem wyłożyć na  ciasto, posypać tartym Grana padano, ułożyć kawałki tuńczyka, posypać mozzarellą.

Odstawić do wyrośnięcia, a następnie piec  w gorącym piekarniku 20-30 min.