Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piernikowy torcik

przepis:

 .

I tym razem  wykorzystałam ciasto zarobione na świąteczne pierniki.

Przepis: http://figowesmaki.blox.pl/2009/11/Pierniki-staropolskie.html

 Kawałek ciasta rozwałkować na grubość 0,5 cm i  wykroić z niego 2 krążki.

 .

  .

Krążki ciasta upiec  (ok. 15 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 200º C. Ostudzić.

Ciasto nasączyć zaparzoną kawą z wódką.

 .

Masa:

250 g mascarpone

400 g serka waniliowego Pilos

2 łyżki cukru pudru

Serki zmiksować z cukrem na puszystą masę.

Krążki ciasta przełożyć masą , ozdobić białą i gorzką czekoladą

.