Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotlety z zielonej soczewicy i kurek

przepis:

250 g ugotowanej zielonej soczewicy
200 g kurek (z puszki)
1 jajko
bułka tarta
0,5 cebuli
1 łyżeczka cząbru
sól, pieprz
olej do smażenia

Soczewicę  dokładnie podusić lub zblendować.
Kurki pokroić drobno.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżkach oleju.
Soczewicę wymieszać z kurkami, 2 łyżkami bułki tartej, cebulą i jajkiem. Dodać sól, pieprz i cząber.
Z masy formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.