Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierożki z buraczkami i masłem orzechowym

przepis:

 .

Farsz:

2 ugotowane buraczki

1 cebula

2 łyżki masła

10 dag serka  typu włoskiego (Capri z Sierpca)

sól, pieprz

4 łyżki pokruszonych orzechów włoskich

gałązki tymianku

4 łyżki masła

 .

Buraczki zetrzeć na  tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na  maśle.

Buraczki wymieszać z serkiem, cebulą, dodać sól i pieprz do smaku.

Farszem nadziewać pierożki, ugotować je  w  osolonej wodzie.

4 łyżki masła  roztopić, dodać do niego gałązki tymianku i orzechy, posolić i chwilę podprażyć.

Tymianek wyjąć z masła i polać nim gotowe pierożki.