Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Boczniaki z tandori

przepis:

200 g boczniaków

100 g baby szpinaku

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżka  mąki z ciecierzycy

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka tandoori masala

olej

Cebulę pokroić w piórka.

Boczniaki opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, a następnie przełożyć ją do garnuszka.

Na pozostałym oleju przesmażyć grzyby, a potem dodać je do cebuli.

Grzyby podlać wodą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, tymianek i tandoori.

Grzyby gotować aż zmiękną.

Na koniec do grzybów dodać szpinak i przecier pomidorowy.

Sos zagęścić mąką z ciecierzycy rozrobioną w niewielkiej ilości wody.