Boczniaki z tandori
przepis:
200 g boczniaków
100 g baby szpinaku
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki z ciecierzycy
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka tandoori masala
olej
Cebulę pokroić w piórka.
Boczniaki opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, a następnie przełożyć ją do garnuszka.
Na pozostałym oleju przesmażyć grzyby, a potem dodać je do cebuli.
Grzyby podlać wodą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, tymianek i tandoori.
Grzyby gotować aż zmiękną.
Na koniec do grzybów dodać szpinak i przecier pomidorowy.
Sos zagęścić mąką z ciecierzycy rozrobioną w niewielkiej ilości wody.