Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi z dorszem

przepis:

 .

Farsz do pierogów:

2 płaty dorsza

sok z cytryny

natka pietruszki

sól, pieprz

ząbek czosnku

masło do polania pierogów

Filety z dorsza opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.

Filety ugotować na parze.

Po ostudzeniu podzielić na kawałki i usunąć ości.

Rybę wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Z ciasta wykroić krążki, nadziać je rybą, skleić.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Gotowe polać  roztopionym masłem z pietruszką.