Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Prażona pikantna ciecierzyca

przepis:

 .

1 puszka ciecierzycy (400 g)

1 łyżka oleju

1/2 łyżeczki soli morskiej

1 łyżka przyprawy (papryka słodka, odrobina chili, zmielone warzywa)

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, opłukać,  a następnie   dokładnie osuszyć.

Olej wymieszać z przyprawą.

W miseczce wymieszać ciecierzycę z oliwą i przyprawami. 

Ciecierzycę ułożyć na blaszce  wyłożonej papierem pergaminowym.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200º C i piec 30 min aż ciecierzyca będzie chrupiąca.

Do przyprawy dodałam "jarzynkę" pracowicie zrobioną przez moją mamę - ususzone  i zmielone warzywa