Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Budyń kokosowy z kandyzowaną pomarańczą

przepis:

 .

0,5 l mleka kokosowego

2-4 cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 pomarańcza

1 łyżka masła

2 łyżki cukru

1 łyżeczka inuliny

Odlać część mleka, rozrobić w nim mąkę ziemniaczaną.

Pozostałą część mleka zagotować, dodać do niego rozrobioną mąkę, gotować aż masa zgęstnieje.

Z pomarańczy ściąć skórkę. Owoc pokroić w plastry.

Na patelni rozgrzać masło z cukrem, dolać sok powstały podczas obierania pomarańczy. Chwilę razem gotować, a następnie położyć plastry pomarańczy.

Przesmażyć, pod koniec dodając inulinę i zagęszczając powstały sos.

Budyń przełożyć do salaterek. Na wierzch położyć plastry pomarańczy, polać sokiem.

.