Budyń kokosowy z kandyzowaną pomarańczą
przepis:
.
0,5 l mleka kokosowego
2-4 cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 pomarańcza
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
1 łyżeczka inuliny
Odlać część mleka, rozrobić w nim mąkę ziemniaczaną.
Pozostałą część mleka zagotować, dodać do niego rozrobioną mąkę, gotować aż masa zgęstnieje.
Z pomarańczy ściąć skórkę. Owoc pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać masło z cukrem, dolać sok powstały podczas obierania pomarańczy. Chwilę razem gotować, a następnie położyć plastry pomarańczy.
Przesmażyć, pod koniec dodając inulinę i zagęszczając powstały sos.
Budyń przełożyć do salaterek. Na wierzch położyć plastry pomarańczy, polać sokiem.
.