Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka ze szparagów i awokado

przepis:

 .

1 awokado

25 dag szparagów

200 ml jogurtu naturalnego

2 jajka

pół pęczka koperku

sól, pieprz, cukier

sok z  cytryny

1 ząbek czosnku

Jajka ugotować na twardo, a następnie drobno pokroić .

Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Ostudzić i  pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę , obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i pokroić.

Koperek posiekać.

Do jogurtu dodać sól, pieprz, zmiażdżony ząbek czosnku,  posiekane jajka i koperek.

Szparagi i  awokado wymieszać z sosem jogurtowym