Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ciecierzycą

przepis:

 .

1 pierś z kurczaka

100 g mrożonego szpinaku

100 g ciecierzycy z puszki

1 papryczka chili

1 ząbek czosnku

1 cebula

olej do smażenia

100 ml mleka kokosowego

 .

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem.

Chili, cebulę i czosnek drobno pokroić.

Szpinak rozmrozić.

Na patelni rozgrzać olej, dodać chili, czosnek i cebulę, chwilę smażyć, a następnie dodać mięso.

Kiedy mięso opiecze się ze wszystkich stron dodać szpinak, ciecierzycę i mleko kokosowe.

Doprawić solą i pieprzem, dusić razem 10 min.