Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ciecierzycą
przepis:
.
1 pierś z kurczaka
100 g mrożonego szpinaku
100 g ciecierzycy z puszki
1 papryczka chili
1 ząbek czosnku
1 cebula
olej do smażenia
100 ml mleka kokosowego
.
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
Chili, cebulę i czosnek drobno pokroić.
Szpinak rozmrozić.
Na patelni rozgrzać olej, dodać chili, czosnek i cebulę, chwilę smażyć, a następnie dodać mięso.
Kiedy mięso opiecze się ze wszystkich stron dodać szpinak, ciecierzycę i mleko kokosowe.
Doprawić solą i pieprzem, dusić razem 10 min.
![Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ciecierzycą](/files/790_900.jpg)