Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z awokado, szparagów, ziemniaków i łososia

przepis:

20 dag zielonych szparagów

3 ugotowane ziemniaki

1 awokado

10 dag wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z  połowy cytryny

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować.

Awokado przepołowić, usunąć pestkę , obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i pokroić.

Ostudzone szparagi pokroić na 2-3 cm kawałki.

Ziemniaki  pokroić na ósemki.

Szparagi, awokado i ziemniaki wymieszać  z  kawałkami łososia i koperkiem.

Dodać sól, pieprz, koperek, skropić sokiem z cytryny i olejem