Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Chrupaczek

przepis:

 .

1 szklanka maki kukurydzianej

0,5 szklanki nasion sezamu

0,5 szklanki nasion lnu

0,5 szklanki pestek dyni

0,5 szklanki słonecznika

0,5 szklanki oleju rzepakowego

1,5 szklanki wrzącej wody

płaska łyżeczka soli

 .

Wszystkie suche składniki wymieszać, dolać olej i wodę.

Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i na nim rozłożyć cienka warstwę masy.

Najlepiej zrobić to dłonią zmoczoną wodą.

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150º C i piec ok. 1  godziny.

 .